Välkommen till vår institution

Information om antagning och registrering, studieuppehåll, tentamen, karriär, lika villkor och mycket mer.

Ny student?

Välkommen till institutionen för lingvistik och filologi!

De flesta av våra utbildningar har registrering i samband med uppropet, några har webbregistrering. Du kan se vad som gäller för just din kurs på kursens sida i Studentportalen.  Där kan du också hitta tid för upprop, schema, kontaktuppgifter till lärare och annan nyttig information.

Du hittar länkar till kurssidorna under Aktuella scheman. Det går också bra att använda Studentportalens sökfunktion.

Om du har frågor kring dina studier, kontakta oss på info@lingfil.uu.se eller ring Kursexpeditionen under öppettiderna.

Anmälan till kurser

Det går redan nu att se höstens kurser på antagning.se, men anmälan öppnar först den 15 mars. Sista dag för anmälan är 15 april, därefter är anmälan stängd under tiden anmälningarna handläggs. De kurser som har platser kvar efter första urvalet kommer att öppna för sen anmälan den 15 juli.

När det gäller vårens kurser finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig till ett fåtal kurser som startar senare halvan av terminen.

Du hittar alla kurser och anmäler dig på antagning.se.

Anmälan till höstens kurser
  • Öppnar 15/3
  • Anmäl dig på antagning.se

För information om enskilda kurser och program hänvisar vi till Studentportalen. I Studentportalen hittar du information om kursen, kursplan, litteraturlista, tentamen och aktuellt schema.

Om du har frågor angående dina studier vid institutionen, t.ex. antagning, kursval, tillgodoräknanden, stöd för studenter med funktionsnedsättningar kan du kontakta Kursexpeditionen.

Studera utomlands

Vill du läsa utomlands? Som student vid institutionen har du möjlighet att studera en eller två terminer vid något av våra partneruniversitet. Du kan välja att läsa i Tyskland, i Iran, i Kina eller i något av de andra länder som ingår i våra utbytesprogram.

Bli utbytesstudent