Välkommen till vår institution

Information om antagning och registrering, studieuppehåll, tentamen, karriär, lika villkor och mycket mer.

Ny student?

Välkommen till institutionen för lingvistik och filologi!

De flesta av våra utbildningar har registrering i samband med uppropet, några har webbregistrering. Du kan se vad som gäller för just din kurs på kursens sida i Studentportalen.  Där kan du också hitta tid för upprop, schema, kontaktuppgifter till lärare och annan nyttig information.

Du hittar länkar till kurssidorna under Aktuella scheman. Det går också bra att använda Studentportalens sökfunktion.

Om du har frågor kring dina studier, kontakta oss på info@lingfil.uu.se eller ring Kursexpeditionen under öppettiderna.

Sen anmälan till vårens kurser

Många av vårens kurser öppnar för sen anmälan den 14 december. Sena anmälningar hanteras av antagningsenheten i den ordning de kommer in, och behöriga studenter placeras på en reservlista. Vi tar därefter in så många studenter vi har plats för i reservnummerordning.

OBS! Vi mejlar ut erbjudande om plats till den epostadress som användes vid anmälan.

Sen anmälan till våren
  • Öppnar 14/12
  • Anmäl dig på antagning.se
  • Se till att din epost är aktuell

För information om enskilda kurser och program hänvisar vi till Studentportalen. I Studentportalen hittar du information om kursen, kursplan, litteraturlista, tentamen och aktuellt schema.

Om du har frågor angående dina studier vid institutionen, t.ex. antagning, kursval, tillgodoräknanden, stöd för studenter med funktionsnedsättningar kan du kontakta Kursexpeditionen.

Studera utomlands

Vill du läsa utomlands? Som student vid institutionen har du möjlighet att studera en eller två terminer vid något av våra partneruniversitet. Du kan välja att läsa i Tyskland, i Iran, i Kina eller i något av de andra länder som ingår i våra utbytesprogram.

Bli utbytesstudent